Leer ons kennen

over gelukkige honden

Welkom bij Gelukkige Honden, hét online informatieplatform voor hondenbaasjes en -liefhebbers.

Je vindt op Gelukkige Honden betrouwbare informatie en praktische tips om je viervoeter optimaal te verzorgen, begrijpen en trainen. Vertrouwd advies voor een gezondere en gelukkigere hond.

We nodigen je van harte uit onze artikelen te lezen, die we met veel aandacht en liefde hebben geschreven. Maak van elke dag de beste hondendag en verrijk het leven van je hond.

Hier hechten wij waarde aan

  • We houden onvoorwaardelijk van honden
  • We zijn toegewijd aan de gezondheid & het welzijn van alle honden
  • We helpen baasjes het leven van hun honden te verrijken
  • We streven naar de hoogste kwaliteit hondeninformatie
  • We erkennen het belang van hondenclubs en vrijwilligers
  • We zijn open en eerlijk

Maak kennis met ons team

Tycho

Tycho – Oprichter Gelukkige Honden

Tycho startte in 2015 met de Gelukkige Honden website. Met een hart voor honden, haviksoog voor details, onuitputbare motivatie en meer ideeën dan tijd, zet hij zich dagelijks in voor de Gelukkige Honden website. Hij is verantwoordelijk voor het technische deel en de gebruikerservaring van de website. Tycho houdt van helderheid en overzicht en maakt graag overzichtelijke websites. Ook geniet hij van schrijven, het buitenleven, creatief doen in Photoshop, reizen en zijn gitaar.

maxine

Maxine – Schrijfster

Maxine is wat je noemt een rasechte dierenvriend en schrijft artikelen voor Gelukkige Honden. Ze put haar kennis niet alleen uit haar studies, ze is ook in de praktijk een ervaringsdeskundige.

Al vijf jaar draait ze mee als vrijwilliger van de dierenambulance. Ook heeft ze als vrijwilliger honden verzorgd bij een dierenasiel. In haar vrije tijd wandelt ze graag met haar hond Douwe – een super lief eigenwijs Kooikerhondje – in de bossen. Daarnaast geniet ze van haar paarden en konijnen.

Zij is Master of Science geworden via de studie Animal Health en Behaviour aan de Wageningen Universiteit. Hier specialiseerde zij in twee richtingen.

  • Gedragsecologie (huisdieren en hun gedrag)
  • Omgevingsecologie (wilde dieren en hun omgeving)

Hiernaast is Maxine tijdens haar studie werkzaam geweest als zelfstandig onderzoeker, in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij.

Leuk weetje: Maxine startte haar educatie met de opleiding Veehouderij, waarbij ze afstudeerde op Paard en Welzijn. Tijdens haar stages werd ze vertrouwd met de praktische kant van deze sector. Naast honden zijn paarden een grote passie voor haar.

Je kunt Gelukkige Honden onder andere kennen van…

Hondenbaasjes en -liefhebber vinden ons voornamelijk via Google en Facebook.

Volg je de Facebook pagina van Gelukkige Honden al?

Daarnaast werken we ook graag samen met hondenclubs. Regelmatig verschijnen onze artikelen in clubbladen. Zo kun je ons kennen van onder andere:

Border Collie Club Nederland

border collie club nederland magazine 2

Leonbergse Honden Club Nederland (LHCN)

leonbergse honden club nederland leonvaria magazine

Hollandse Smoushonden Club

Hollandse Smoushonden Club magazine